Waarom moet je watermeloensap drinken?

Door de inname van dranken, bij voorkeur groenten en vruchtensappen, kunt u uitstekende bronnen van water en natuurlijke voedingsstoffen binnenkrijgen die u zullen helpen uw lichaam te ontgiften. Een ideaal vruchtensap om hiervoor te consumeren is watermeloensap.

Watermeloen is verfrissend en smakelijk, voldoet aan de meest veeleisende fijnproevers, deze vrucht biedt vele extra voordelen die ons lichaam zou waarderen om gezond te blijven.

Watermeloen, het oudere zusje van meloen

Watermeloen is een kruidachtige eenjarige plant, zijn jongere broer is de meloen, die een harige stengel heeft. Het is een flexibele en hangende drie tot vier meter lang, donkergroene bladeren en gele bloemen.

Elke plant heeft gewoonlijk drie tot vijf vruchten, bijna bolvormig of langwerpig en een groot formaat (ze kunnen meer dan 40 pond wegen), de schil of schil is donkergroen of helder, uniform of met witte nerven.

Het vruchtvlees heeft een zoete smaak, is waterig, korrelig, verfrissend en helderrood of helder, afhankelijk van de verschillende variëteiten.

In de watermelon good in pregnancy zitten veel afgeplatte zwarte zaden, die concentrische cirkelvormige lijnen vormen. Deze smakelijke vrucht kan van mei tot augustus worden geoogst (in de Midden- en Zuid-Amerikaanse landen wordt dit meestal het hele jaar door bereikt).

Hoog watergehalte – Er zijn aanwijzingen dat de watermeloen voor het eerst in de Nijlvallei werd gehouden en de leiding had over Egyptische boeren. – Het bevat veel water en de gezonde fructose bevat weinig calorieën.

DE GEZONDE VOORDELEN VAN WATERMELOENSAP

Om een idee te krijgen van de waarde van deze vrucht: 100 gram pulp bestaat uit 35 calorieën, 90 gram water, 8 koolhydraten, 0,2 vet en 0,6 eiwit, waaraan de helft van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C moet worden toegevoegd. procent vitamine A en rijk aan mineralen, vooral kalium, calcium en fosfor.

De watermeloen bevat weinig calorieën

hoewel ze zoet smaken, bevat watermeloen een laag percentage koolhydraten in de vorm van suikers. Daarom is het van weinig waarde en calorie-energie, maar het heeft belangrijke biochemicaliën die nodig zijn om een goede gezondheid te ontwikkelen, zoals vitamines, mineralen en enzymen.

Fruit tegen verkoudheid

Deze vrucht bestrijdt de dorst in de dagen van extreme hitte, verwijdert de vieze smaak in de mond en helpt bij het verwijderen van slijm. In geval van hoest en verkoudheid wordt geadviseerd om een borstdrank te drinken, bereid door een glas watermeloensap (eerder uitgelekt) te mengen met een eetlepel honing. Verwarm en neem elke twee uur drie eetlepels tussen de maaltijden door of voor het eten.

Het is laxerend

Door vezels te bevatten, heeft watermeloen een licht laxerende werking. Het is geïndiceerd bij patiënten met trends in darmconstipatie als voedsel dat de darmtransit verbetert en versnelt. Integendeel, het is een vrucht die niet wordt aanbevolen voor personen met neiging tot diarree.

Geef de voorkeur aan borstvoeding

Het is goed voedsel voor moeders die borstvoeding geven, omdat het de melk verdunt en het gemakkelijker verteerbaar maakt voor de baby.

Het is diureticum

Watermeloen verhoogt de afscheiding van urine en helpt zo onzuiverheden te verwijderen. Het wordt ten zeerste aanbevolen voor patiënten met prostaat-, nier- en urineweginfecties. Het heeft weinig koolhydraten De vrucht wordt aanbevolen voor patiënten met diabetes, hypertensie en obesitas vanwege hun lage calorie- en koolhydraatgehalte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *