Voorbereiding op je thuisbevalling

0

Dankzij het regeringsdocument ‘Maternity Matters’ dat in 2008 werd gepubliceerd, hebben alle Britse vrouwen nu wettelijk recht op een thuisbevalling. Dit betekent dat uw plaatselijke verloskundige diensten van de NHS moeten voldoen aan uw behoeften voor thuisbevalling, en gelukkig voor ons, geboortevrouwen, is de meerderheid van de vroedvrouwen pro-thuisbevalling en heel bereid om aan uw behoeften te voldoen zonder enig gemopper of klachten.

Een thuisbevalling betekent dat u de meeste voorbereidingen voor uw omgeving onder uw controle heeft. Je verloskundige brengt natuurlijk al het materiaal mee dat voor haar nodig is, zoals een foetale doppler, gas en lucht enz. natuurlijk je bevallingscomfort.

Zorg ervoor dat u voldoende onderzoek doet als het gaat om het kiezen van uw natuurlijke methoden voor pijnverlichting bij de bevalling. Nu we de epidurale cultuur van de jaren tachtig en negentig voorbij zijn, wordt er niet meer aan alternatieve pijnbestrijdingsmethoden gesnuffeld en is het gemakkelijk om je te wapenen met informatie in de vorm van internet, boeken en zelfs dvd’s.

Misschien wilt u gratis therapieën bekijken, zoals aromatherapie of homeopathie voor de bevalling. Beide stimuleren de natuurlijke reactie van je lichaam op de bevalling en kunnen je ontspannen, effectievere weeën stimuleren of zelfs vertragen als je het gevoel hebt dat het allemaal te snel gaat.

Er zijn ook veel natuurlijke bevallingshulpmiddelen beschikbaar om u te helpen een actieve bevalling te bereiken. TENS-machines zijn mobiel en kunnen op elk moment tijdens uw bevalling fungeren als een geweldige vorm van pijnverlichting, omdat ze het dilatatieproces niet verstoren. Ze worden aan uw kleding geklikt en de machines zijn klein en in de hand te houden, wat betekent dat u zich gemakkelijk kunt verplaatsen. Geboorteballen zijn ook een geweldig hulpmiddel voor thuis bevallen, je kunt er gemakkelijk verschillende houdingen mee aannemen.

Natuurlijk is de koningin van pijnstillers voor thuisbevallingen een bevallingsvijver. Het is nu mogelijk om geboortebadjes te huren of een opblaasbaar exemplaar te kopen van merken als La Bassine en Birth Pool in a Box. Deze kunnen worden gebruikt om u tijdens uw bevalling te kalmeren, uw spieren te ontlasten en scheuren te voorkomen.

Plan voor je voorbereiden op bevalling waar je alles in de kamer wilt hebben. Bedenk of er meubels moeten worden verplaatst en waar uw geboortebad zal komen als u er een nodig heeft. Zorg ervoor dat er voldoende bewegingsruimte is voor jou, je geboortepartner en verloskundige en vraag je verloskundige hoeveel ruimte ze nodig heeft voor apparatuur, notities etc.

Misschien wilt u gebieden aanwijzen voor verschillende delen van uw pijnstilling, bijvoorbeeld als u van plan bent aromatherapie te gebruiken, een gebied heeft waar uw brander staat of waar uw oliën worden bewaard. Houd ruimte vrij voor je geboortebal of zitzak.

Als je van plan bent jezelf te vermaken tijdens de vroege bevallingsfase, kies dan wat muziek, dvd’s of misschien zelfs een spel om te spelen! Latente arbeid kan saai zijn en misschien wil je je gedachten afleiden van de weeën.

Het is belangrijk dat u een ziekenhuistas inpakt, zelfs degenen met een zwangerschap met een laag risico moeten mogelijk worden overgebracht, u kunt heel langzaam vooruitgang boeken of uw bloeddruk kan beginnen te stijgen. Het is het beste om voorbereid te zijn op alle mogelijke uitkomsten.

Praat meer over je thuisbevallingsvoorbereiding met je verloskundige tijdens je afspraak voor het geboorteplan en heb een lange adem met je partner in de aanloop ernaartoe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *